Çocuklar 'Zarifoğlu' ile gülümsedi.

Çocuklar 'Zarifoğlu' ile gülümsedi.

TYB Konya Şubesi'nin organize ettiği ve bu yıl 10.'su düzenlenen Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği, Karaman Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri,...

A+A-

TYB Konya Şubesi'nin organize ettiği ve bu yıl 10.'su düzenlenen Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği, Karaman Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Beyazbulut Dergi ekibi, çocuklar ve büyüklerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Şenliğe Konya'nın yanı sıra çevre illerde eğitim gören öğrenciler de katılarak Cahit Zarifoğlu'ndan şiirler okudular, neşeli dakikalar geçirdiler. Şenliği başından sonuna kadar takip eden İl Kültür Müdürü Mustafa Çıban da, TYB Konya Şubesi'ni Cahit Zarifoğlu adına gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliği devam ettirmesinden dolayı tebrik etti.

KÜÇÜK ŞEHZADE KİTABI DAĞITILDI

Renkli görüntülere sahne olan programda, Cahit Zarifoğlu'nun Küçük Şehzade isimli kitabı ile Beyaz Bulut dergisinin 'Cahit Zarifoğlu Özel Sayısı' tüm katılımcılara dağıtılırken, çocuklar iğneye ip geçirmece oyunu oynayarak yarıştı. Düzenlenen programın organizasyonunu üstlenen TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Bozdemir ve Vural Kaya, "İlkini 2004 yılında düzenlediğimiz bu organizasyon şimdi 10 yaşında. Amacımız Merhum Cahit Zarifoğlu'nun adını ve hatırası yeni nesillere duyurmak, tanıtmak. Bu 10 yıllık zaman zarfı içinde organizasyonumuza katılan çocuklarımız Zarifoğlu'nun anısına masallar, şiirler okudular ve onu hatıra olarak kalplerinde yaşattılar. Organizasyonumuza destek olan Selçuklu Belediyesi'ne de teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

MİSAFİRLERE ELMA ŞEKERİ SÜRPRİZİ

Programda çocuk edebiyat dergisi olan Beyaz Bulut'un Genel Yayın Yönetmeni Fatih Turanalp, Bölüm Editörleri Vural Kaya, Sümeyra Turanalp ve Sıdıka Taşçı kısa bir konuşma yaparak dergi çalışmaları hakkında bilgi vererek, organizasyon hakkındaki düşüncelerini dile getirdiler. Eğitimci Hasan Aslan da tüm katılımcıları düşündürürken eğlendiren oyunuyla büyük alkış aldı. Program, çocuklara ve kendilerini yalnız bırakmayan anne-babalarına sürpriz ikram olarak dağıtılan elma şekerlerinin ardından sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.