YARINA UMUTLA PROGRAMININ BU HAFTAKİ KONUĞU AHMET KÖSEOĞLU OLDU

YARINA UMUTLA PROGRAMININ BU HAFTAKİ KONUĞU AHMET KÖSEOĞLU OLDU

Birleşmiş Milletler ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığının ortaklaşa çalışmaları olan S-UN fonundan alınan hibe ile Kulu Belediyesinin yasal temsilciliğini...

A+A-

Birleşmiş Milletler ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığının ortaklaşa çalışmaları olan S-UN fonundan alınan hibe ile Kulu Belediyesinin yasal temsilciliğini yaptığı Yarına Umutla isimli gençlik projesinin bu haftaki konuğu Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu oldu.
Köseoğlu, Gençliğin Topluma Katma Değeri adlı konuşmasında günümüz gençliğinin durumunu analiz etti.
Yazar Köseoğlu , " Düşünüyorum o halde varım." diyen bir gençlik yerine "Tüketiyorum o halde varım." Diyen bir gençliğin meydana geldiğini belirtti. Okumayan , kayıt dışı yaşayan , sınavlarla kuşatılmış ,yarışma programlarına umut bağlayan , tüketime endeksli, kaygısız ve milli manevi değerlerinden uzak bir gençliğin büyükçe bir sorun olarak Türkiye'nin önünde durduğunu vurguladı.Köseoğlu, kendini ifade edemeyen , dilekçe yazamayan " ya, şey, yani, tamam" gibi kelimelerle konuşmaya çalışan yüzeyselliğe teslim , hedefsiz bir gençlikle karşı karşıya olduğumuzu belirtti.
Gençliğin durumuyla ilgili istatistikî bilgiler, araştırma raporları ve anketleri de analiz eden Ahmet Köseoğlu durumun vahim olduğunu, az da olsa iyi çalışmaların var olduğunu, bu güzel çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini belirtti.Türkiye'de gençliğin nitelikli olanlarının da başta ABD olmak üzere yurtdışına kaçırıldığını vurgulayan Köseoğlu, beyin göçünün önüne geçilmesi gerekiyor dedi.
Türkiye'de yüz binlerce gencin yarışma adı altında çılgınlıkların meydana getirildiği programlara koştuğunu ifade eden Köseoğlu, gençliğimiz kolay para kazanmaya itilmekte, lotaryacılığa özendirilmektedir. Gençliğimiz bunlara kanmamalı, kendilerini nitelikli eğitime vermeli, kaygılı ve sorumlu olmayı, geçmişinden kopmadan geleceğe yönelmeyi, çokça kitap okumayı hedeflemesinin gerekliliğinin altını çizdi. Yapılan bir araştırmaya göre 15 yaşındaki gençlerin yüzde otuz ikisinin okuduğunu anlamadığını , yüzde elli ikisinin basit matematik problemlerini çözemediğini belirten Köseoğlu ÖSS mantığıyla şıklardan giderek soru çözmeye çalışan gençliğin , öğrenmeye değil yarışmaya doğru koştuğunu söyledi.. Türkiye'de kitap okumada gerilerdeyiz. Fakat dünyada televizyon izlemede ikinci sıradayız. Bir yandan hazırcı yaşamayı tercih eden gençliğimiz var, bir taraftan memleketine vatanına faydalı olmak isteyen nitelikli gençler var. Biz şimdi bu nitelikli sıra dışı örnekleri çoğaltarak, okumayı yükselterek, kültürel birikimimizi de biraz daha yukarı çıkartarak geleceğe iyi bir ülke olarak girebilmenin yollarını bulmamızın gerekliliğine değindi.
Toplantıya Kulu Kaymakamı Erkaya Yırık, Garnizon Komutan Vekili Ali İhsan Özdiker,Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdür Vekili İhsan Yalçınkaya,İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Altıntaş, Şube Müdürleri ve çok sayıda genç katıldı.programın sonunda kaymakam Yırık, Ahmet Köseoğlu'na yaptığı konuşmadan dolayı teşekkür edip semazen figürlü biblo hediye etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.