Yazarlar, Torosların zirvesinde

Yazarlar, Torosların zirvesinde

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyeleri, Bor gezisinin ardından Torosların zirvesinin bulunduğu Çamardı'nda, İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez'e...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyeleri, Bor gezisinin ardından Torosların zirvesinin bulunduğu Çamardı'nda, İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez'e misafir oldu. Çamardı'ya bağlı Demirkazık Köyü'nde konaklayan yazarlar, Torosların eteğinde güzel bir gün geçirdi. Çamardı Alabalık Tesisleri'nde Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez ile Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'nin de yer aldığı toplantıda konuşan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, "Niğde'nin güzel ilçesi Çamardı'nda, özellikle de Torosların hemen eteğindeki Demirkazık ilçesinde bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. İlçe Kaymakamımız Mehmet Fevzi Dönmez'in de, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'nin de Konyalı olduğunu öğrenmemiz, buralarda yabancılık çekmememize neden oluyor. Kaymakamımızın Çamardı'nda yaptığı hizmetler Konyalı hemşerileri olarak bizleri son derece memnun ediyor. Kendisine nice başarılı ve hayırlı ömürler diliyorum. Bizleri burada ağırladıkları için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

DEMİRKAZIK SİZİ BEKLİYOR

Konyalı hemşerilerini Çamardı'nda misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez de, ilçe hakkında kısa bilgiler verdi. Dönmez, "Çamardı, Niğde'nin güneydoğusunda Toros Dağlarının eteklerinde kurulmuştur. İlçenin yüzey şekilleri coğrafi açıdan oldukça engebeli ve dağlıktır. Torosların en yüksek zirvesi olan Demirkazık 3 bin 756 metre yüksekliğinde ve ilçe sınırları dâhilindedir. İlçenin belli başlı su kaynakları Merkez Karapınar Mevkii'nden çıkan dere ile Ecemiş Çayı'dır. Bu kaynaklar İlçenin güneyinde birleşerek Adana topraklarında Seyhan Nehri'ne katılmaktadır" diye kaydetti. Çamardı ilçesinin ve özellikle Torosların eteğinde yer alan Demirkazık'ın tanıtılması için çalıştıklarını kaydeden Dönmez, "Demirkazık Dağı, dağ sporları yapanlar tarafından bilinmektedir. Pek çok sporcumuz da burada kampa girerek, temiz havasından istifade ediyorlar. Ben farklı bir tatil yaşamak isteyenleri ilçemize davet ediyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından TYB Konya Şube Başkanı Köseoğlu, Kaymakam Dönmez'e 'Selçuklu Albümü' kitabını hediye etti.

MAHMATLI KÖYÜ'NDE YÖRESEL İKRAMLAR

Demirkazık'ta geceleyen yazarlar ertesi gün sabah erkenden Cımbar Vadisi Yürüyüşü'ne katıldı. Daha sonra Mahmatlı Köyü Barajı'na hareket eden heyet, yol da bol bol fotoğraf çekti. Mahmatlı Köyü'nde yöresel ikramlarla karşılanan Konyalı yazarları İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez burada da yalnız bırakmadı.

NİĞDE'DE YAZARLA BULUŞMASI

Çamardı'nda unutulmaz anlar yaşayan Konyalı yazarlar, daha sonra Niğde'de Yazsanbir'in düzenlediği tanışma toplantısında Niğdeli yazarlarla bir araya geldi. Yazsanbir Başkanı Fırat Ensari, Niğde'de Konyalı yazar, şair, fotoğraf sanatçısı ve gazetecileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu da, Niğde'yi ve Niğdeli yazarları yakından takip ettiklerini, yaptıkları bu ziyaretle iki şehrin yazarlarının daha da yakınlaştığını söyledi. Niğdeli ve Konyalı bazı şairlerin şiirlerini okumalarının ardından Niğde'nin tarihi ve turistik yerleri ziyaret edildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.