YAZARLIK ATÖLYESİ DEVAM EDİYOR

YAZARLIK ATÖLYESİ DEVAM EDİYOR

Mevlana Kalkınma Ajansı (Mevka) Desteğiyle TYB Konya evinde Ahmet Akman’ın Proje Koordinatörlüğü ve Vural Kaya’nın Atölye Koordinatörlüğünde başlayan Yazarlık Atölyesinde bu hafta da Ayşegül Genç öğrencilerle buluştu.

A+A-

Ayşegül Genç’in dersiyle ilk 5 haftasını tamamlamış olan Yazarlık Atölyesinde bu hafta  “Türk Roman Ve Hikâyeciliği” konusu işlendi.

 

Genç "Biz sözle mücadeleyi seçenlerdeniz. Söze itimadımızı koruyoruz. Sözle dünyaya nasıl bir teklif sunmayı umuyoruz, derdimiz var mı? Bu sorular önemlidir. Her şeyde olduğu gibi edebiyatta, sanatta da bir usta arayışımızın olması gerekir. Bu işin içinden geçmiş insanlarla irtibatımızı kurmamız gerekir. Yazar, okuyucuda uyandırdığı duygulardan da sorumlu hissetmelidir. Yazarın her adımında sorumlu olduğunu görüyoruz. Sözümüzde bir güç var.  Söylediğimiz her söze, kurduğumuz her şey cümleye çok dikkat etmemiz ve kafa yormamız gerekir." dedi. Kurmaca ve hikaye yazma tekniklerini de anlatan Genç kendi yazım hayatından da bahsetti.

 

Ayşegül Genç, 2022 Necip Fazıl Hikâye-Roman Ödülü,  2019 Türkiye Yazarlar Birliği Roman Ödülü ve 2016 ESKADER Yılın Romanı Ödülü sahibi ve 2007 yılından beri Genç Dergi’de yazmaya devam ediyor. Yazarın Ceylan Uykusu, Kuğu Boynu, İç Bir Şey, Çile Kırgını, Kalbin Arka Odası, Metropol Bedevisi, Ölü Serçe Dönemeci, Çile Kırgını, Dünya Atı ve Dünyayı Kurtaran Kız isimli 10 eseri bulunmakta.

 

whatsapp-image-2023-01-03-at-13-58-13-2.jpegwhatsapp-image-2023-01-03-at-13-58-10.jpegwhatsapp-image-2023-01-03-at-13-58-14.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.