Yazarlık hikayelerini anlattılar

Yazarlık hikayelerini anlattılar

Yazarlık hikayelerini anlattılar TYB Konya Şubesi'nin düzenlediği programda yazarlar Hüzeyme Yeşim Koçak, Kazım Öztürk ve Ömer Lütfi Ersöz kendi...

A+A-

Yazarlık hikayelerini anlattılar

TYB Konya Şubesi'nin düzenlediği programda yazarlar Hüzeyme Yeşim Koçak, Kazım Öztürk ve Ömer Lütfi Ersöz kendi yazarlık hikayelerini anlattılar. Programı yöneten Hüzeyme Yeşim Koçak, "Kurguda da olsa kötülüğü öldürmeyi seviyorum" dedi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin bu haftaki programında "Yazarlık Hikâyem" konuşuldu. Konyalı yazarlardan Hüzeyme Yeşim Koçak, Kazım Öztürk ve Ömer Lütfi Ersöz'ün katıldığı Yazarlık Hikâyem konulu programda yazarlar kendi yazarlık hikâyelerini anlattılar. Programa TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'nun yanı sıra eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Halil Ürün, Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Konya Fikir ve Kültür Adamları Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci, Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün, Konya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar ve ilgililer katıldı.

NEDEN YAZAR OLDULAR?

"İnsan var oldukça yazacak ve yazılacaktır" , "Kurguda da olsa kötülüğü öldürmeyi seviyorum" diyen Hüzeyme Yeşim Koçak, hüzünlü çocuklukların, yeteneklerin, aile dramlarının, yalnızlığın verdiği itilmişliğin, hayatın çalkantılarının, kırılma dönemlerinin, yaşamanın tadının, sosyal değişimlerin, savaşların, kavgaların, iç dünyadaki iniş ve çıkışların yazarlık için önemli sebepler olduğunun altını çizdi. Yazarlığa İmam Hatip Lisesi yıllarında İslâm'ın İlk Emri Oku mecmuasında başladığını ifade eden Kazım Öztürk, gazetelerde köşe yazarlığının ise öğretmenlik yıllarında bir gazeteden gelen teklif üzerine başladığını söyledi. Ömer Lütfi Ersöz ise yetişmiş olduğu ortamların, ailesinin ve akrabalarının yazar olmasında etkili olduğunu ve Mehmet Akif Ersoy'dan, Necip Fazıl Kısakürek'ten çok etkilendiğini belirtti.

OKUYAN YAZAR, YAZAN OKUR

Program sonunda konuşmacılara günün anısına katılım belgelerini takdim eden eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Doç. Dr. Halil Ürün de, "Okuyan yazar, yazan da okur. Okumayla yazma birbirinin ikizi gibidir, ikisi birbirini tetikler. Yazarlarımızın geride bırakacakları bir sadaka-i cariyeleri var. Önceki yazarlardan nasıl etkilenmiş isek bu yazarlarımızdan da gelecek nesiller etkileneceklerdir. Bu sevda bitmeyecektir" dedi. TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu da Halil Ürün'e ve yazarlara TYB'ye ve Konya'ya ve ülke kültür-sanatına olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.