YUSUF ZİYA ÖZCAN "ŞEHİR KONFERANSLARI"NDA KONUŞTU

YUSUF ZİYA ÖZCAN "ŞEHİR KONFERANSLARI"NDA KONUŞTU

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Şehir Konferansları'na...

A+A-
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Şehir Konferansları'na YÖK Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan konuk oldu.

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta "Şehir ve Üniversite" konusunu anlatan Özcan, şehir temelli çalışmaların yanında bölgesel çalışmaların da önemli bir yer tuttuğunu belirterek, Konya'nın diğer iller arasındaki önemine dikkat çekti.

Konya'nın 4 üniversitesiyle Türkiye'de 4. sırada olduğunu kaydeden Özcan, Türkiye'nin şehircilik konusunda en iyileri diye bir sıralama olsaydı, Konya'nın yine önemli bir yerde olacağını ifade etti.

Ne orta çağda ne de onun öncesinde şehirler ve üniversiteler arasında uyumun olmadığını kaydeden Özcan, "Üniversitelerin şehri, şehrin de üniversiteleri etkilediği bir realitedir. Fakat asla uyumdan söz edilemiyor. En basitinden örnek verilirse bugün üniversite öğrencilerine verilen ayrıcalık birçok vatandaş tarafından eleştirilebiliyor" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, akademisyenler ve vatandaşların izlediği konferansın sonunda Ziya Özcan'a hediyeler takdim edildi. Program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

****

****

****
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.