Zamanın içinden...

Zamanın içinden...

Elinde bir makine gönlü dolu aşk Güzeli gördükçe her an parlayan flaş Bazen bir dağ başında bazen bir çölde Değerleri ölümsüzleştirir...

A+A-

Elinde bir makine gönlü dolu aşk

Güzeli gördükçe her an parlayan flaş

Bazen bir dağ başında bazen bir çölde

Değerleri ölümsüzleştirir bu sanatçılar

Dili tatlı, hitabeti güzel, gözleri sanat için keskin, elleri marifetli, gönlü insan sevgisi ile dolu, örf-anane ve geleneklere saygılı, dostluğa önem veren ve daha sayamadığım birçok değerlere sahip değerli kardeşim Batman Üniversitesi'nde akademisyen, fotoğraf sanatçısı Yrd. Doç. Dr. Konya mızın yetiştirdiği değer Muammer Ulutürk. Tyb Konya şubemizin her yıl sürekli olarak yaptığı yaz etkinliklerinin ramazan ayı sonrası ve 20. Programı olan kültür parkta ki İl Halk kütüphanesinde 24 Ağustos günü saat 16 da 30 kare fotoğraftan oluşan ikinci kişisel sergisini açtı.

Açılışa Konya TYB üyeleri, sanatseverler, yazarlar ve fikir adamlarından oluşan kalabalık bir topluluk katıldı. Açılış öncesi davet edildikleri halde yoğun işleri dolayısı ile bakanların, milletvekillerinin ve belediye başkanlarının katılamayacakları mazeretlerini belirten telgrafları okundu, ardından açılışa geçildi. Açılışı TYB Konya Şubesi Başkanı Sayın M. Ali Köseoğlu sanatçı ve yazarlar hep birlikte kurdele keserek yaptılar. Açılıştan çok önce vardığım sergiyi gönlümce gezerek değerlendirmelerde bulundum. Oldum olası güzel sanatları ve sanata değer veren sanatçıları sever ve takdir ederim. Böyle emek verilmiş bir sergiyi gezerken de o sanatı icra edenlerin düşüncelerini-görüşlerini kendi ruhumda canlandırırım. Herkes bir köşede sohbet ederken ben 30 adet fotoğrafı tek tek inceledim. Sergiyi TYB Konya Şubesi adına düzenleyenin de bir fotoğraf sanatçısı olması (Zeki Oğuz) sergilenecek olan birbirinden güzel eserleri öyle güzel maharetle dizayn etmişler ki, sergiyi gezenler bir kareden öbürüne geçerken yüzlerine ve gönüllerine çok değişik duyguların yansıdığını gözlemlememek mümkün değildi. Sergi 28 Ağustos Çarşamba gününe kadar açık kaldı... Fotoğraf sergisini gezerken gözüme takılıp ruhumda ter bulan onlarca eser vardı, hiç birini birinden ayırt edemiyordum. Pencere önünde tentene işleyen yaşlı nineyi seyrederken, bir çocuğun dağ tepe demeden sürmeye uğraştığı bisikleti... Adeta derin duygularla sonsuzluğa doğru tırmanan meçhul bir yolcuyu... Mardin-Urfa yöresinden ve Suriye'den çekilmiş poşileri başında olan insanların güzelliği... Dünyanın bütün yükünü o yüklenmiş, onun da altında ezildiğini düşünerek hıncını derince içine çekip dumanını dışarı salan bir piri faniyi... Yanında ömür sonu yaklaşmış Rabbinden af dilemek için bütün gücünü dikkatini önünde açtığı Kur'an-ı Kerim'le özdeşleşen amcayı... Denize saldığı ağı boş çıkan bunu protesto edercesine kendini ağlara dolayan balıkçıyı... İki kişinin çay yudumlarken dalıp gittikleri dünya sohbetini, Mardin'in Dara köyünde güzel bir hanım kızımızın üzerlikten ördüğü bir sanat eserini ziyarete gelenlere satmak için dil döktüğü kareleri...

Sanatçı kardeşim Muammer Hocaya "şu meçhule doğru düşünüp giden adamı nasıl yorumlarsın hocam" deyince; "yorum sizlerin İsmail abi hangi manada yorumlarsanız sizin görüşünüzdür" diye güzel bir cevap veriyordu. Başarın-sanatın daim olsun kadim dostum... Allah daha nice nice sergiler açmayı, bizlere de o sergileri gezmeyi nasip etsin. Açılışta Sevgili Başkan M. Ali Köseoğlu'nun açılış konuşmasındaki temennisini ben de tekrar edeyim: Daha birçok sergiyi yurt içinde ve yurt dışında açmasını canı gönülden arzu ediyor, sağlıklar diliyoruz. Yolun açık bahtın güzel olsun.

BİR TEŞEKKÜR DE TYB'YE

Bize hey yıl bıkıp usanmadan bu tür sergileri, gezileri düzenleyip üyelerinin ve Konyalıların hizmetine sunan TYB Konya Şubesi Başkanı M. Ali Köseoğlu'na, çok değerli yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese şükranlarımı arz ederim.

İyi ki Konya'da yaşıyoruz, iyi ki TYB var...

kaynak;MemleketGazetesi
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.