"BANA KUDÜS'Ü ANLAT"

"BANA KUDÜS'Ü ANLAT"

EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI KONYA 2 NOLU ŞUBE İLE TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ MEHMET AKİF İNAN'IN KUDÜS MİSYONUNA SAHİP ÇIKIYOR! Eğitimciler...

A+A-

EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI KONYA 2 NOLU ŞUBE İLE TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ MEHMET AKİF İNAN'IN KUDÜS MİSYONUNA SAHİP ÇIKIYOR!

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 Nolu Şube ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ortak yaptığı basın toplantısı ile 'Kudüs Konulu çocuk Kitabı Çağrısı' yaptı. Şube Başkanı Şenol METİN basın toplantısında;

"Bir erdemliler hareketi olarak gördüğümüz Eğitim-Bir-Sen'in Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın ektiği bir tohum daha bugün filiz veriyor. 2000 yılında aramızdan ayrılan ancak çizdiği ufuk ile istikametimizi bugun bile belirleyen Kudus Şairine vefamızı gösterecek bir çalışmayı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu proje Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Üniversite ve Yurtkur Şubesi ile Yazarlar Birliği Konya Şubesinin ortak bir projesidir. Proje Detaylarını birazdan arkadaşlarım sizlerle paylaşacaklar.

Değerli basın mensupları;

Kudus Şairi emsalsiz şiirinde...

Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde

Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu

Diyordu. Mescidi Aksa için yüreği yaralı bir kadro bugun sizlerle paylaşacağımız proje için bir araya geldi." diyerek konuşmasına devam eden Şenol METİN, Projenin amacı hakkında şunları söyledi;

"Batıya bakmaktan şaşı olmuş bir milletin çocuklarına ilk kıblesini hatırlatmayı amaçlayan Bu Proje, Eğitim Bir Sen Şubesi adına Şube Eğitim ve Sosyal İşler Başkanımız Prof. Dr. Güngör KARAUĞUZ ile Yazarlar Birliği Konya Şubesi adına Şube Sekreteri Osman BOZDEMİR tarafından yürütecektir. Eserlerin ön eleme sürecinin yönetimi ve seçici kurul üyeleri ile koordinasyonu ise Doç. Dr. Abdullah HARMANCI ile Yazar Vural KAYA tarafından sağlanacaktır." Dedi. Konuşmasının son bölümünde;

'Gözlerim yollarda bekler dururum

Nerde Kardeşlerim diyordu bir ses

İlk kiblesi benim ulu Nebinin

Unuttu mu bunu acaba herkes

Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde
Götür müslümana selam diyordu
Dayanamıyorum bu ayrılığa
Kucaklasın beni İslâm diyordu.' Dizeleriyle devam etti. Akabinde;

Halepli bir marangozun minberi niçin yaptığını anlattığında 7 yaşlarında olan Selahaddin EYYUBİ'nin vizyonuna sahip çıkacak bir neslin inşasına katkıda bulunmak Bu Projenin nihai amacıdır. Bu Proje ile Halepli marangozun misyonu şimdi bu salonda hayat bulmaktadır. Kudüs koşusunda çocukların her daim önde oldukları, Mescidi Aksa'yı tekrar İslamla kucaklamasına sağlayacak Selahaddin EYYUBİ' lerin yetişmesine bir nebze katkımız olursa işte bu ahiret azığımız olacaktır." Dedi.

Ardından Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkan Vekili Prof. Dr. Hayri ERTEN; Mehmet Akif İNAN'ın kurucusu olduğu Eğitim-Bir-Sen ile böyle bir projede işbirliği içinde olmayı ve O'nun misyonuna birlikte sahip çıkmamızı önemli gördüğünü ifade ederken, Mehmet Akif İNAN gibi sembol bir şahsiyetin her iki kurumun da ortak değeri olduğunu ifade etti. Bu Projenin bir Dirilişe, Öze dönüşe vesile olması dilekleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Projenin Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube adına yürütücülüğünü üstlenen Şube Eğitim ve Sosyal İşler Başkanı Prof. Dr. Güngör KARAUĞUZ, Kudüs'un bütün dinler için Kutsal bir mekan olduğunu söylerken Kudüs'ün huzuru islamla bulduğunu, islamdan ayrı düştüğünde ise acılarla yoğrulduğunu Kudüs tarihinden örneklerle anlattı. Konuşmasında;

" Dünyanın en eski şehirlerinden biridir Kudüs...

Müslümanların ilk kiblesi Mescit-i Aksa'nın evi kudüs.

Kubbetu-s Sahra'nın mekanı Kudüs...

Tüm dinlerin kutsal şehri Kudüs.

Yarım asırdır Siyonist Yahudilerin işgali altındaki İslam kenti...

Peygamberimizin miraca çıktığı kutlu şehir.

Umudun şehri, imanın şehri, direnişin şehri Kudüs...

Dünya Müslümanlarının ortak derdi, uyanışın anahtarı Kudüs...

İntifadanın, Şeyh Ahmed Yasin'in şehri Kudüs..." dizeleriyle şiirleşen konuşmasında Kudüs davasını doğru anlatabilmek ve çocuk edebiyatındaki Kudüs temasının boşluğunu doldurmak için Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak 'Bana Kudüs'ü Anlat' başlıklı Çocuk Kitabı çağrısı yapıyoruz. Katkı verecek herkese şükranlarımı sunuyor, Allaha emanet olunuz." Diyerek konuşmasını tamamladı.

Basın toplantısında son olarak Çocuk Edebiyatçısı ve Seçici Kurul üyesi Vural KAYA söz aldı. "Yarışmanın kanayan yaramız Kudüsümüzü çocuk edebiyatı çerçevesinde işleyecek yazarlarımızın yarışacağını" ifade ederek " Kudus temalı çocuk edebiyatının bütün türleri ile yarışmaya katılabileceklerini, seçici kurulun alanında uzman çocuk edebiyatçılarından oluştuğunu, yarışmanın amatör ve profesyonel tüm yazarlara açık olduğunu, seçici kurul tarafından uygun görülen eserlerin yayınlanarak çocuklarımızın beğenisine sunulacağını ve en en önemlisi Kudüs'ü anlatan onlarca çocuk edebiyatı eserinin edebiyat dünyasına kazandırılacağını söyleyerek, böyle bir projede ülkemizin iki güzide kurumunun işbirliğinin diğer sivil toplum kuruluşları içinde de iyi bir öncü örnek bir uygulama olacağını" söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yarışma Şartnamesi

KUDÜS KONULU ÇOCUK KİTABI YARIŞMASI

Eğitim Bir Sen Konya 2. Şubesi tarafından düzenlenen "Kudüs Konulu Çocuk Kitabı" yarışması, sendikamızın kurucusu Mehmet Akif İnan rahmetlinin Kudüs sevgisine ve Kudüs meselemize bir vefa olarak tertip edilmektedir.

Kanayan yaramız Kudüs'ümüzü çocuk edebiyatı çerçevesinde işleyecek yazarlarımızın yarışacağı bu yarışmayla Eğitim Bir Sen 2. Şubemiz, söz konusu yarışmayı bundan böyle her sene geleneksel hale getirerek farklı zamanlarda farklı kategorilerde bu geleneğini sürdürme kararlılığıyla yola çıkmıştır.

Bu sene ilki düzenlenecek olan Çocuk Edebiyatı temelli yarışmanın ana teması Kudüs'tür. Kudüs, çocuklarımızın ve ilk gençlik çağındaki bireylerimizin farkında olması gereken bir davanın sembolüdür. Müslümanların da aynı zamanda ilk kıblesidir. Bu kadar önemli bir sembolümüz olan değerimizi çocuk kitapları yarışması çerçevesinde değerlendirerek geleneksel yarışmamızı tertip ederken, çocuk eserleri alanında herhangi bir tür tercihinde bulunmadan her alanda yarışmacılarımızın katılımını beklemekteyiz.

Yarışmaya eserleriyle katılacak yazarlarımızın her alanda katılabileceğini ifade ediyor ve yarışmamızın Kudüs bilincine katkı sağlamasını murat ediyoruz. Her yaştan yazarımız bu yarışmaya katılabilir.

KATILIM ŞARTLARI 

Yarışma, Kudüs konulu çocuk edebiyatı eserlerine açıktır.

Yarışmaya katılacak olan eserlerin daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması şarttır. 

Yarışmaya her yazar en fazla bir eseriyle katılabilir.

Yarışmada tür serbesttir. Çocuk edebiyatı türlerinden herhangi birinde eser ile katılabilirler. 

Dereceye giren eserlerin telif hakları Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube'ye aittir. Sendikamız basımyayım haklarına sahiptir.

Eserler Eğitim Bir Sen 2. Nolu Şubesi'nin www.konya2.egitimbirsen.org.tr adresine 15.10.2016 tarihine kadar konyaebs2@gmail.com adresine pdf olarak göndermeleri gerekmektedir. 

Eserin konyaebs2@gmail.com adresine gönderimini takiben başvuru mailine bir güvenlik - kayıt kodu ile taahhütname gönderilecektir. Taahhütnamenin doldurularak ıslak imza ve nüfus cüzdanı fotokopisi eklenerek sendikamıza (Şems Tebrizi Mah. Şerafettin Cd. Zenginhan No:52 K:4 Karatay-Konya) gönderilmesi gerekmektedir.

YAZIM ŞARTLARI 

Yarışmaya katılacak eserlerin bir çocuk kitabı hacminde olması gerekmektedir.

SEÇİCİ KURUL

1. Abdullah Harmancı

2. Ahmet Efe

3. Bestami Yazgan

4. Bülent Ata

5. D. Mehmet Doğan

6. Fatih Turanalp

7. Sadık Yalsızuçanlar

8. Vural Kaya

ÖN SEÇİCİ KURUL

Mahalle Mektebi Dergisi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.