Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Ve Yeni Türkiye Vizyonu

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Ve Yeni Türkiye Vizyonu

Program, Başbakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun hayatını konu alan kısa bir Sine vizyon gösterimi ile başladı ve sonrasında konuşmasını...

A+A-
Program, Başbakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun hayatını konu alan kısa bir Sine vizyon gösterimi ile başladı ve sonrasında konuşmasını yapmak üzere, Ak Parti Konya İl Başkanı Sayın Ahmet Sorgun kürsüye geldi. "Konuşmasının başlangıcında, katılımcılara teşekkür ettikten sonra, 101 gündür, IŞİD'in elinde esir tutulan 49 vatandaşımızın sabah saatlerinde kurtarıldığı haberini aldık. Ne kadar şükretsek azdır. Bizlere bu güzel müjdeyi yaşatan ve büyük emek harcayan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na, MİT Müsteşarımız Hakan Fidan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu başarı etkili dış politikanın sonucudur. Bu güzel ve önemli coğrafyada yaşıyorsanız, büyük ülke olma hedefleriniz varsa, bu tür olaylara her zaman hazırlıklı olmak zorundayız.
Ahmet Sorgun bey, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nu yirmi yıldır tanıdığını, Stratejik Derinlik Kitabında yazdıkları fikirlerinin ana özetini, kendisinin de içinde olduğu bir ekip tarafından davet edip, organize ederek, Konya Fuar Kültür Merkezindeki Konferansında dinlediklerini anlattı. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun, Ülkesine, Doğduğu İlçesi Taşkent'e ve Şehrine, Konya'ya büyük bir bağlılığı aidiyeti vardır. Bu özelliğini en iyi anlayabileceğimiz husus, güven oyu alır almaz birkaç saat içinde Konya'ya gelmesidir. Bu Vefa'nın bir sonucudur. Bizler en coşkulu bir şekilde karşılamak için büyük bir hazırlık yaparak Başbakanımızı karşılayalım diye düşündüğümüzden, güven oyu almalarından hemen sonra değil, daha sonraki hafta mitingi yapmak istedik. Başbakanımız, ilk ziyaretimi Konya'ya yapmak için söz vermiştim, hemen yapmazsak, başka bir yere gidebiliriz, o zaman da sözümüz yerine gelmemiş olur. O'nun içindir ki, güven oyu alır almaz bir an önce gelmek istiyorum dediği için aynı gün Mitingi gerçekleştirmiş olduk. Konya'ya geldiğinde de, bir çok yatırımın açılışı ile birlikte hemen Çevre Yolunun temeli atıldı. Ayrıca, önümüzdeki günlerde çok önemli başka yatırımlarında gerçekleştirileceğini ifade ettiler.
Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu; Mütevazi, karakterli, bilge, Değerli bir Hoca, büyük bir Akademisyendir. Başbakanımız, kendisine hoca denilmesini çok sevmektedir. Birlikte çalıştığı insanları da asla yormayan, her verdiği yeni görevle adeta dinlendiren, enerji dolu güzel bir şahsiyettir. Sayın Başbakanımız, Dünyanın her yerinde her kesimle anında iletişime geçebilen Batı'yı da Doğu'yu da çok iyi bilen biridir. Çocukla çocuk, yaşlı ile yaşlı olur ve gönüllerine girer. Gittiği her şehre sembol bulup onun altını da doldurabilen ve o konu hakkında saatlerce konuşabilen bir özelliği vardır.
Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun vizyonu geniş ve özgül ağırlığı çok yüksek biridir. Bu özelliğini 62. Hükümet Programında da ortaya koymuştur. Yeni Türkiye'nin; ileri demokrasi, insani kalkınma, yaşanabilir çevre, öncü ülke, etkili dış politika ve büyük ekonomi gibi önemli ayaklar üzerinde inşa edilmeye devam edeceğini, kesinlikle popülizm yapılmayacağını örnek vererek anlattı. Eskiden seçimler geldiğinde anahtarlar dağıtılır sözler verilip yerine getirilmezdi. Herkesin çok iyi bildiği Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmış bir politikacının seçim meydanlarında verdiği sözlerle ilgili olarak bakınız bahsettiğim bu projeler çok önemlidir. Bunun öneminden dolayı altını çiziniz demesine rağmen aradan geçen uzun süre sonra bu sözleri kendisine hatırlatıldığında da, tamam o zaman şimdi de üzerini çiziniz, dün dündür, bugün bugündür diyerek popülist davrananlardan hatırlatıldı ve artık o günlerin geride kaldığı anlatıldı.
Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Türk siyasetine büyük katkılar yapmaya devam edeceğini dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, şehir ve ülke olarak kendilerinin de siyasetin toplam kalitesini arttırmada etkin rol oynaması gerektiğini söyledi. Yeni Türkiye'de toplumun da önemli bir konum elde etmeye devam edeceğini aktardı. Artık toplum, siyasetin öznesi olacak. Yeni Türkiye'de siyaset; ahlak ve erdem üzerine inşa ediliyor. Artık kimlik dayatmaya son veriliyor. Başbakanımız; Restorasyon, Kadim kültürümüzde de bunun tam karşılığı olarak, ihya ve inşa en çok kullandığı kelimelerdendir. Bilge hocamızın başarılarla dolu hayat hikayesinden bir nebzede olsa siz değerli katılımcılara aktarmanın bahtiyarlığı ile her birinize teşekkür ederim diyerek konuşmasını tamamladı. Program, katılımcıların AK Parti İl Başkanı Sayın Ahmet Sorgun'a soru sormaları ile devam etti. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, günün hatırasına, Ak Parti İl Başkanı Sayın Ahmet Sorgun'a teşekkür belgesi vermesi sonrası konferans sona erdi.
Başbakanımız, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun başarılı olmasını, güzel hizmetler yapmasını gönülden isteyenlerdeniz. Bu güzel insanı desteklemek bizim için de büyük bir bahtiyarlıktır. Hem güzel Ülkemiz Türkiye'mizin, hem de bütün dünya Müslümanlarının, İnsanlığın, mazlumlarının, mağdurlarının sıkıntılardan kurtarılıp, maddi- manevi yönden her kesimin insanca yaşayabileceği bir dünya oluşturulması duası ile Sıhhat ve afiyetler dilerim.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.