Konya TYB'de Portreler Konuşuldu

Konya TYB'de Portreler Konuşuldu

Mehmet Aycı: "Her İnsan Yazılmayı Hak Ediyor. Keşke 7 Milyar İnsanın Portresi Yazılabilse..." Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi bu hafta yazar...

A+A-

Mehmet Aycı: "Her İnsan Yazılmayı Hak Ediyor. Keşke 7 Milyar İnsanın Portresi Yazılabilse..."

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi bu hafta yazar Mehmet Aycı'nın sunumuyla İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda "Portreler" konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Mehmet Aycı özetle şöyle dedi: "Portrelerimde yüzüne baktığım, tanıdığım arkadaşları yazdım. Tanımadıklarımı yazmadım. Telefonla görüştüğüm bir sürü arkadaşlarım var; fakat yüzünü görmediklerimi yazmadım. Diğer yazanlar ya anıya kayıyor ya da çok fazla biyografik metinler kullanıyorlar. Yüzüne baktığım da benim için ne ifade ediyor o önemlidir.Birkaç yıl daha yakın tanıdık arkadaşları yazmayı düşünüyorum. Şu ana kadar yazdığım metinlerden rahatsız olan olmadı; bir kişi hariç. Portre yazmak, biraz sevmekle alâkalı bir durumdur. Bir kusuru olanlara kin tutmuyorum; ama unutamıyorum. Türk edebiyatında kendimi özgün görüyorum.Annem kanser hastasıydı ve annemden büyük bir kısmı ağıt karakterli 150 metin derledim...

Her İnsan Yazılmayı Hak Ediyor. Keşke 7 Milyar İnsanın Portresi Yazılabilse... Metinleri şiir gibi düşünürüm. Şiir biraz daha özel olduğu için bir kişinin portresini yazarken o kişiyle rabıta kurarım. O kişi benim aynamda nasıl gözüküyor? Bendeki karşılıgı ne ise onu yazarım.Bugüne kadar iyi bildiklerimi yazdım. Biz sınandığımız da nasıl biri olduğumuzu bilmiyorum. Ahlâklı olmanın ölçütü işini iyi yapmaktır. Portre konusunda iddialıyım..."

Program sonunda konuşmacı yazar Mehmet Aycı'ya TYB Konya Şubesi Başkanı ve Muğla Basın İlan İl Müdürü M.Ali Köseoğlu tarafından günün anısına katılım beratı takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.