MUSTAFA KABAKCI

MUSTAFA KABAKCI

MUSTAFA KABAKCI

A+A-

onur-sertifikasi-sayfa-05.jpg

Mustafa KABAKCI, 5 Nisan 1954'te Konya’nın Cihanbeyli İlçesine bağlı İnsuyu kasabası Uzuncayaylası köyünde doğdu. Babasının adı Tahsin, annesinin adı Elife'dir.1961–1969 yılları arasında İlk ve ortaokulu Cihanbeyli Merkez İlköğretim Okulunda tamamladıktan sonra 1969 yılında da öğretmen okuluna girdi. Akşehir Erkek Öğretmen Lisesinden 1972 yılında mezun oldu. Okuldan mezun olduktan sonra sırasıyla Diyarbakır Silvan-Tokluca-Altınekin Akıncılar köyünde öğretmen  olarak görev yaptı. MEB in açmış olduğu yurtdışı sınavında başarılı olarak 1981–1987 yılları arasında 6 yıl süreyle federal Almanya’da öğretmenlik yaptı.Yurtdışı görevinden sonra girmiş olduğu Üniversite imtihanlarında Gazi üniversitesi Basın Yayın İletişim Fakültesini akabinde de Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde okumaya hak kazanmış olmasına rağmen çeşitli sebeplerden dolayı eğitimini tamamlayamadı. Anadolu Üniversitesinde ön lisans programını tamamladı. Konya’nın Cihanbeyli Yapalı ve Cihanbeyli Merkez de öğretmenlik yaparak 1997 yılında emekli oldu. Yaşamının her dönemdin de sivil sorumluluk alanında faal olan Mustafa KABAKCI emekliliğinin ardından ticari hayata atıldı. Kuyumculuk, zahirecilik sektöründe bulunduktan sonra elektromekanik hastane gereçleri üretimine girdi. Sivil Toplumla; Konya Ticaret Odasında Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, TOBB İstanbul Dünya Ticaret Merkezinde Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Türkiye yazarlar Birliği ve MÜSİAD üyeliği yaptı.

Siyasi hayatına Büyük Birlik Partisi’nde başlayan Mustafa KABAKCI, partinin Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttü.

2007 yılında yapılan genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisinden 23.Dönem Konya Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Bu dönemde Türkiye-Azerbaycan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı oldu. Plan Bütçe ve Kamu İktisadi Teşekküller Komisyonu (KİT) üyeliklerinde bulundu.

2011 yılında yapılan seçimlerde tekrar 24. Dönem Konya Milletvekili seçildi. Bu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve aynı zamanda Türkiye-Tacikistan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevinde bulundu.

Biri fotoğraf albümü olmak üzere Konya’nın Geleceğine Vizyoner Bakış, Cennet Kuşu Televizyon ve İnternet isimli üç adet eseri yayınlandı, çeşitli dergilerde yazı ve hikâyeleri makaleleri yayımlandı. Hobi olarak Fotoğrafçılıkla ilgilenen KABAKCI’nın birçok fotoğraf sergisi düzenlenmiştir.

Çok iyi düzeyde Almanca bilen KABAKCI evli ve iki çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.