TYB KONYA ŞUBESİ

TYB KONYA ŞUBESİ

TYB 2012'ye zenginlik katıyorMart ayının ilk haftasına hem hava durumu yönünden hem kültürel etkinlikler bakımından ve daha birçok Konya'mıza has güzellikler...

A+A-
TYB 2012'ye zenginlik katıyor



Mart ayının ilk haftasına hem hava durumu yönünden hem kültürel etkinlikler bakımından ve daha birçok Konya'mıza has güzellikler bakımından "hızlı ve zengin girdik" desem yeridir.

5 Mart Pazartesi akşamı Konya Valiliği, İl Kültür Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Müftülüğü'nün iş birliği ile Konya'mızın medarı iftiharı Merhum Tahir Büyükkörükçü Hoca'mızın vefatının sene-i devriyesinde düzenlenen programa Mevlana Kültür Merkezi'nde binlerce misafir, protokol ve Konyalı sevenlerinin katılımı vardı. Hoca'mız merhum adına okunmuş binlerce Hatm-i Şerif'i, Salat'üs-selamları, Yasin-i şerifleri okuyarak duada bulunulması ayrı bir güzellikti. Merhum Hoca'mızdan Konyalılara emanet evladı güzel insan Abdurrahman Büyükkörükçü'nün Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerden sonra babasına ve geçmişlerimize yaptığı o uzun ve güzel duası gerek Mevlana Kültür Merkezi'ndeki programa katılanları gerekse televizyonları başındaki Hoca'nın sevenlerini adeta büyülemişti. Merhum Tahir Hoca'mıza yüce Allah'tan rahmet temenni ediyor, mekanı cennet olsun diyorum.



TYB'NİN PROGRAMLARI DOLU DOLU

Daha evvel, TYB Konya Şubesi Başkanı Sayın M. Ali Köseoğlu'ndan almış olduğum TYB'nin 2012 Yılı Kültürel Etkinlikleri Programı'na katılma davetine sabah namazında aniden bir rahatsızlık geçirmem ile katılamayacağım korkusuna kapıldım. Hastalığımdan ziyade katılamayacağıma üzülürken, Allah yardım etti ve o sabah rahatsızlığımı iki saat gibi bir zaman çektikten sonra giderdim, programa katıldım.

Ve 6 Mart Salı günü ilan edilen saatte Konya TYB'de idik. Sevgili Başkan M. Ali Köseoğlu bu yılki birbirinden güzel programları kısa bir konuşma ile yoğun ilgi gösteren basın mensupları ve yazar arkadaşlara tanıttı, ama onun kısa tuttuğuna bakmayın. Hazırladığı programların kıymeti ve değeri hayli yüksekti.

Sayın Başkan bu açıklanan ve afişlere yansıtılmış programların dışında daha birçok program yapılacağının da müjdesini veriyordu.

Bu yılki programların usta ve ehil kişiler tarafından hazırlandığı her haliyle belli oluyordu. Belediyeler ve üniversitelerle ortaklaşa yapılacak programlar da gözümüzden kaçmadı.



KÜLTÜR ADAMLARI İLE BERABERDİK

TYB Şube'mize her zamanki gibi erkence vardım tabi kış dolayısı ile görüşmekte zorlandığımız dostlarımız orada idiler. Hayri Erten Hocam'la Bekir Biçer Hocam hakkımda okudukları pişmaniyeyi "bize niye yedirmiyorsun" diye esprili sitem edişleri... Hüzeyme Yeşim Koçak Hanım kardeşimizin her zamanki mütevazi tavrı ile katılımcılara yeni bir kitap vermesi... Sevgili İhsan Kayseri ve Av. Özgen Küçükkoner Bey'in erkence davete icabetleri ve hoş sohbetleri programın artıları idi. Bu arada unutmadan yazayım Konya'mızın kültür duayeni Has Gonyalı Seyit Küçükbezirci ağabeyimin yanıma yaklaşıp "İsmailciğim sen güzel şiir ve yazılar yazarsın, sana bir şey söyleyeyim de bundan yazılarının arasında mutlaka bahset" diyerek... Şöyle devam etti: Hani eskiden Gonya'da kız istemeye giden ebeveynlerin kıza talip olurken ana babaya şöyle dediklerini hepimiz iyi biliriz. Oğlumuzun içki kumar gibi hiç bir kötü alışkanlıkları yok gardaşım herkese sorabilirsiniz derlerdi. Şimdi buna bir de şunu eklesinler oğlumuzun yazı yazma hastalığı da yok desinler çünkü bu yazarlık hastalığı bambaşka bir şey bir başladı mı insanı teneşire kadar bırakamaz diye gülerek anlatması ayrı bir güzellikti.

Olsun be Seyit Abi, her hastalık keşke böyle olsun. Yazar diye kızını vermeyenler varsın vermesin diyorum ve mesleğimizin çok iyi ve anlamlı olduğunun altını bir kere daha çizerim. Bu çatı altındaki dost buluşmaları ve aramızda geçen konuşmalar bu sene M. Ali Köseoğlu ile çok zengin bir yıl olacağının bir işareti gibi görünüyordu.

Daha çok dostlarla görüştük konuştuk. Bunlardan bazıları Nazım Peker, Ahmet Kuş, Hacı Ali Işık, Kazim Öztürk, Mustafa Karaçelebi, Duran Çetin, Osman Bozdemir... Daha orada olup da sohbet ettiğimiz ama ihtiyarlığımdan dolayı unuttuklarım var ise bana lütfen gönül koymasınlar ne olur. Onlardan da özür dilerim. TYB Konya Şube'mizin her programında ve gezilerinde sağlık ve afiyet içerisinde beraber olabilmek dileğimle herkese selamlarımı ve saygılarımı iletiyor, Başkan M. Ali Köseoğlu'na sağlık ve başarılar diliyorum.

Memleket - İsmail Detseli
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.