TYB KONYA ŞUBESİ VEFATININ 50.YILINDA ORHAN KEMAL’İ ANDI

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen “Vefatının 50. Yılında Orhan Kemal” başlıklı program,...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen “Vefatının 50. Yılında Orhan Kemal” başlıklı program, 06 Haziran 2020 tarihinde yapıldı.

Moderatörlüğünü TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Yaramış’ın yaptığı programın konukları Orhan Kemal’in oğlu araştırmacı yazar Işık Öğütçü ve Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı idi.

TYB Konya Şubesinin 26 yıldır her cumartesi saat 14.00’te bir programlarını disiplinli bir şekilde icra eden bir kültür kuruluşu olduğunu ifade eden Yaramış, edebiyatımızın çok önemli bir ismi olan Orhan Kemal’le ilgili bu programı düzenliyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmasında babasının hayat hikâyesini genel hatlarıyla anlatan Işık Öğütçü de Orhan Kemal’in Nazım Hikmet’le olan bağı üzerine de özellikle durdu; aralarındaki mektuplaşmalarına da değinen Öğütçü, Nazım’ın ölüm haberinin babasını derinden üzdüğüne dikkat çekti.   Orhan Kemal’in çocuk yaşlarında Konya’da bir müddet yaşadığını ve bu şehri anlatan Oyuncu Kadın isimli bir kitabının olduğunu da ifade etti.

Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı da Orhan Kemal’in Türk edebiyatında çok önemli bir yerde durduğuna değindi. Orhan Kemal’in “küçük adamları” işlediğini, o küçük adamların kendi varlıkları, kendi hikâyelerinin aslında toplumsal bir değer taşıdığını gördüğünü söyledi. Hatta Orhan Kemal’in ilk üç romanının alt başlıklarının “Küçük Adamın Notları” olduğunu belirtti.

TYB KONYA ŞUBESİ VEFATININ 50.YILINDA ORHAN KEMAL’İ ANDI

TYB KONYA ŞUBESİ VEFATININ 50.YILINDA ORHAN KEMAL’İ ANDI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.