TYB KONYA'DAN BURSA'YA GEZİ DÜZENLEDİ

TYB KONYA'DAN BURSA'YA GEZİ DÜZENLEDİ

TYB Konya Şubesi düzenlediği kültürel etkinlikler çerçevesinde yazarlarla birlikte Çanakkale'ye gezi düzenledi. TYB Konya Şube Başkanı M.Ali Köseoğlu...

A+A-
TYB Konya Şubesi düzenlediği kültürel etkinlikler çerçevesinde yazarlarla birlikte Çanakkale'ye gezi düzenledi. TYB Konya Şube Başkanı M.Ali Köseoğlu ile birlikte şubeye üye yazarlar ve aileleri nin yer aldığı 48 kişilik grup Çanakkale Gezisi öncesi Osmanlı'ya başkentlik yapmış olan ve içersinde birçok tarihi yapıyı ve güzellikleri barındıran Bursa'yı gezdi. Heyet ilk olarak 1399 yılında zamanın padişahı Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan, 20 kubbeli planlanan ve yapımı 6 yılda tamamlanan Bursa Ulu Cami'yi ziyaret etti. Camin mimarisi ve yapılış aşamasının hikâyesi TYB üyelerinin ilgisini çekti. Heyet daha sonra Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt'ın Damadı olan Emir Sultan'ın mezarının bulunduğu Emir Sultan Türbesi'ni ziyaret etti. Burada Emir Sultan için dua okuyan TYB heyeti daha sonra Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi Han'ın ve oğlu Orhan Gazi Han'ın mezarlarını ziyaret etti. TYB Konya Şubesi üyeleri burada Osmanlı Hükümeti kurucularının ruhları için dua ederek onlara Fatihalar okudu. Yazarlar daha sonra aynı yerde bulunan ve Ramazan ayında iftar vaktinin geldiğini haber vermek için top atışlarının yapıldığı tarihi Tophane'yi ziyaret etti.

KÜLTÜREL VE TARİHİ DEĞERLERİMİZİ YERİNDE TANIYORUZ

Yapılan gezi hakkında değerlendirmede bulanan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, "TYB olarak düzenlediğimiz kültürel etkinliklere dahil olan yazar arkadaşlarımızla birlikte bu kez Osmanlı'nın en önemli şehirlerden Bursa'dayız. Yazar arkadaşlarımızla daha önce de pek çok seyahat gerçekleştirdik ve gezdiğimiz yerlerdeki izlenimlerimizi yazılarla kayıt düştük. Konya gibi Selçuklu başkenti bir şehirden, Bursa gibi Osmanlı başkenti bir şehre gelmiş olmamız ayrı bir öneme haiz. Bu geziler sayesinde ülkemizin kültürel ve tarihi değerlerini yerinde tanıyoruz.Geziye katılan tüm yaza arkadaşlarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum" dedi.

***

***

****

***

***

***

***
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.