YAZARLAR ÇANAKKALE'DEYDİ

YAZARLAR ÇANAKKALE'DEYDİ

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin Kültürel Etkinlikler Takvimi'nde bu hafta Çanakkale gezisi vardı. TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'nun...

A+A-
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin Kültürel Etkinlikler Takvimi'nde bu hafta Çanakkale gezisi vardı. TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen geziye yazarlar ile ailelerinden oluşan 48 kişilik grup katıldı. Yazarlar heyeti, Tur Rehberi Ali Rıza Akkuş eşliğinde savaşta mücadele verilen yerlerin hem tarihlerini hem de hikâyelerini dinleyerek gezdi. Konyalı yazarlar ilk olarak Seyit Onbaşı'nın Rumeli Mecidiye Tabyası'nı ziyaret etti. Rehber Akkuş, burada bulunan top mermilerinin 1954-1955 yıllındaki belediye tarafından hurdacılara para karşılığı satıldığını anlattı.

ASKERLERİN YIKANDIKLARI HASTANELER Yazarların en çok dikkatini çeken yerlerden birisi de Soğanlı Dere Bölgesi'nde kurulmuş olan Sahra hastaneleriydi. Rehber Ali Rıza Akkuş, birçok hatırada askerlerin burayı sevdiklerinin yazılı olduğunu söyleyerek, "Acemi eğitimini bitirip de cepheye gidecek olan askerler önce buraya getirilirdi. Burası dere yataklarının kenarında olduğu için askerler burada yıkanırlar ve 'bitten kurtulduk' diye çok sevinirlermiş. Bu hastanelerde tedavi önceliği durumu daha hafif olan hastalarda idi. Durumu ağır olan hastaların kurtulması mümkün olmadığı için, onlar bir kenarda bekletiliyor, durumu biraz daha iyi olan askerler tedavi edilip tekrar cepheye gönderiliyordu" diye konuştu.

YAHYA ÇAVUŞ'UN TABYASI GEZİLDİ TYB Konya Şubesi üyesi yazarlar ve beraberindeki grup üyeleri daha sonra şehitlik abidesinin bulunduğu yere gitti. Yazarlar burada şehit olan 253 bin asker için daha önce okumuş oldukları Yasin'i Şerif ve Kur'an-ı Kerim'i, onların ruhlarına dualar eşliğinde gönderdi. Yazarlar şehitlikten sonra Çanakkale Zaferi'nde kahramanlık örnekleri gösteren Yahya Çavuş'un tabyasını ziyaret etti. Seddülbahir Bölgesi'nde bulanan tabyada, Yahya Çavuş'un 63 arkadaşı ile birlikte düşmanı karşılamak istemesi ve kahramanca mücadeleleri Konyalı yazarların duygulanmasına neden oldu. Heyet buradan sonra 57'nci Alay olarak bilinen ve 1 askeri hariç diğer tüm askerlerinin şehit olduğu Alay bölgesini gezdi.

Çanakkale gezisi hakkında bir değerlendirme yapan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Kösoğlu, "Çanakkale dünyada belki de eşi ve benzeri olmayan bir mücadelenin verildiği yer. Burada şehitlerin huzurunda dualar etmek ve bu manevi atmosferi yazar arkadaşlarımız ile paylaşmak bizim için güzel bir duygu" dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.