-TYB'den 'Vefatından 10 yıl sonra Ali Kemal Belviranlı' programı - Dr. Belviranlı, bestelediği ilahilerle anıldı

-TYB'den 'Vefatından 10 yıl sonra Ali Kemal Belviranlı' programı - Dr. Belviranlı, bestelediği ilahilerle anıldı

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, 'vefa' programları kapsamında klâsik Türk ve Tasavvuf Musikisi'nde önemli eserler ortaya koyan, insan-ı kamil, hafız,...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, 'vefa' programları kapsamında klâsik Türk ve Tasavvuf Musikisi'nde önemli eserler ortaya koyan, insan-ı kamil, hafız, Dr. Ali Kemal Belviranlı'yı vefatının 10. sene-i devriyesinde kendi bestesi ilahilerle andı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklığıyla Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda, rahmetli Belviranlı'yı yeğeni ve Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı anlattı, onun bestesi olan ilahileri seslendirdi. Programa TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'nun yanı sıra Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Kültür Müdürü Dr. Mustafa Çıpan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi, Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, Koyunoğlu Şehir Müze ve Kütüphanesi Müdürü Hasan Yaşar, Kültür Daire Başkanlığı SAMM Müdürü Hüseyin Alagöz, Belviranlı ailesi, muhibbanları, yazarlar ve öğrenciler katıldı.

İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY VEFA

Programın açılışında konuşan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, özellikle topluma mal olmuş işlere imza atan, yazar, çizer, mütefekkir, alim gibi zatların hatırlanması, anılması ve onlara vefa gösterilmesi gerektiğinin altını çizerek "TYB olarak manevi mimarlarımızı her zaman hatırlıyor ve anıyoruz. Bu, 'vefa' örneği gösterdiğimiz ilk program değil, inşallah son da olmayacak. Rahmetli Belviranlı'yı vefatından 10 yıl sonra, onun yaşadığı topraklarda anmamız kadar doğal bir vazife yoktur. Hepismizin ihtiyacı olan şey, aslında bir parça vefadır" dedi. İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan da, Belviranlı'nın Konya'nın ufkunu açan gönül insanlarından olduğunu söyledi. SAMM Müdürü Hüseyin Alagöz de, geçmişimizi geleceğe taşımak adına önemli ödevler bulunduğunu belirterek, "Rahmetli Belviranlı'yı ve onun gibi şahsiyetleri çocuklarımıza anlatmalıyız" dedi. BELVİRANLI GÖNÜL DOKTORUYDU Konuşmaların ardından programına başlayan Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı, "O hem gönül hem de beden doktoruydu. Hastalarını yalnızca muayene etmekle kalmaz, ihtiyaç sahibi kimselerin ilaçlarını bizzat temin ederdi. Ali Kemal amcam münevver bir insandı. Kültür adamıydı. Hayatı İslamî ilimlerin ve İslamî sanatların her alanıyla ilgilenmek, yazılar yazmak ve gençleri yetiştirmekle geçti. Bugün aramızda yalnızca doktor olan misafirlerimiz var. Ama o, hem doktor, hem hafız, hem hoca, hem musikişinas, hem hattat, hem yazar, mütefekkir ve kelimenin tam anlamıyla gönül insanıydı" dedi. Belviranlı, amcası Dr. Ali Kemal Belviranlı'nın hafızlığını Esad Erbili el-Halidi halifelerinden babası Kaşıkçızade İsmail Hakkı Efendi ve Kadiri Şeyhi Ali Efendi'den tamamladığında 11 yaşında olduğunu ve hıfzını da 8 ayda tamamladığını belirtti.

KUBBEDE HOŞ SEDA BIRAKTI

Duygusal bir atmosferde gerçekleşen programda konuşmalarını arasında ilahiler seslendiren Ömer Faruk Belviranlı, programının sonunda salondakilerden rahmetli Belviranlı için Fatihalar göndermelerini istedi. TYB Konya Şubesi adına Ömer Faruk Belviranlı'ya Katılım Belgesi'ni takdim eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, "Ali Kemal Belviranlı Bey kubbede hoş bir seda bırakarak aramızdan ayrıldı. Sevenlerine başsağlığı temenni ediyor merhuma Allah'tan rahmet diliyorum" diye kaydetti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.