YEDİNCİ ŞEHR-ENGİZ- HATAY

YEDİNCİ ŞEHR-ENGİZ- HATAY

YEDİNCİ ŞEHR-ENGİZ- HATAY

A+A-

YEDİNCİ ŞEHR-ENGİZ- HATAY

Kâmil Uğurlu ve M. Hilâl Uğurlu’nun derleyip toparlayıp, aylarca uğraşıp kaleme aldığı yeni kitapları “Medeniyetler Bahçesi Hatay Şehrengizi” çıktı. Kâmil Uğurlu’nun kıymetli eşi Hilâl Uğurlu ile birlikte hazırladıkları belgesel tadındaki şehrengizlerin yedincisi Hatay oldu. Büyük boy, hacimli, bol gravür, belge, tarihi ve yeni fotoğrafların yer aldığı 500 sayfaya yakın kitapta şehrin her türlü güzelliğine değinilmiş.

“En Uzak Hatıralar, Daha Dün Gibi, Atatürk Ve Kurtuluşa Giden Çetin Yol, Antakya Sokakları Dar, Hatay'ın Çınarları, Aslanlı Konaktaki Ziyafet” bölüm adlarının yanı sıra onlarca ara başlık ve çok zengin muhtevaya haiz kitabı özelde Hataylı ve genelde şehrengiz meraklısı bütün kitapseverlerin mutlaka görmesi gerekiyor. Uğurlu ailesi daha önce de Konya, Karaman, Eskişehir, Kahramanmaraş, Sakarya ve Oş şehrengizlerini yayınlamışlardı. Tebrikler Hatay Vakfı ve teşekkürler şair, yazar, mütefekkir Kâmil Uğurlu’ya ve değerli eşi Hilal Hanıma. Şehirler vefanızı ve sizi unutmayacaktır.

*Kitabın Arkasından:

Şehir büyük veya küçük, cesâmeti ne olursa olsun, bir denizdir, deryadır, ummandır. Onu kıyısından seyreden, hatta sahilinde yaşayanlar, o ummanın derununda nelerin gizlendiğini bilmezler ve bunda mazurdurlar. Çünkü bunları bilmek için ol deryaya dalmak gerekir. Oradaki marifet incilerini arayıp bulmak, keşfetmek, onları gönül sahillerine çıkarmak gerekir. Sonra onları tertip edip "Arifan Sofralarına" sunmak gerekir.

Şehrengiz yazanlar, gördükleri, ilgilendikleri hâdisenin veya seyrettikleri manzaranın gerçekliğiyle fazla ilgilenmezler. Onlar, başkalarının belki de hiç fark edemeyecekleri küçük ayrıntılardan "yepyeni gerçeklikler" inşa ederler. Hatta "gerçeklikler değil, masallar inşa ederler. Gördüklerini değil, görmek istediklerini anlatırlar. Kişilere, eşyaya ve manzaraya bir masal urbası giydirirler ve içinde yaşanabilecek, huzur duyulabilecek bir "iklim" yaratırlar. Ve sizi bu şehre buyur ederler.

Şehrengiz budur.

img-20230118-161948.jpgimg-20230118-162043.jpgimg-20230118-162018.jpgimg-20230118-162116.jpg

img-20230118-162333.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.