Prof. Dr. Ahmet Çaycı İle Sanat- Tarih İlişkisi Dersi Yapıldı

Prof. Dr. Ahmet Çaycı İle Sanat- Tarih İlişkisi Dersi Yapıldı

Prof. Dr. Ahmet Çaycı İle Sanat- Tarih İlişkisi Dersi Yapıldı

A+A-

 

Mevlana Kalkınma Ajansı (Mevka) Desteğiyle Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nde Doç. Dr. Ahmet Akman’ın Proje Koordinatörlüğü ve Şair Vural Kaya’nın Atölye Koordinatörlüğünde başlayan Yazarlık Atölyesi derslerinde bu hafta Ahmet Çaycı ders verdi. 

 

Çaycı’nın “Sanat Tarih İlişkisi” dersi  ile devam eden yazarlık atölyesinin tamamlanmasına yedi konu kaldı.

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Genel Sanat Tarihi Anabilim Dalında Profesör olan Ahmet Çaycı “Sanatı, sanat ve İslam sanatı olarak ayırabiliriz. Allah'ın isimlerinden Cemal ismi ile güzellik tasavvuru ortaya çıkıyor. İnsanla ilgili meselede sûret ve siret ortaya çıkıyor. Siret, iç güzellik, iyilik;  Suret, Allah'ın Musavvir sıfatından hareketle yaratılanların en güzel ve en mükemmel şekilde yaratılması meselesidir. İşte bu sanatın ta kendisidir. Allah'ın isimleri ve sıfatları üzerinde, sanat konusunda eksiğiz. Hala bu konuda kendimizi ilerletemedik.” dedi

 

Bir sonraki konu olarak Vural Kaya ve Atilla Yaramış ile “Çocuk Ve Gençlik Edebiyatı” dersi işlenecek olan atölyede toplam 16 konuda 32 ders verilecek.

cayci1.jpgwhatsapp-image-2022-12-03-at-16-00-55.jpeg2-kahramanoglu-001.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.