Türkiye Yazarlar Birliği’nden açıklama

Türkiye Yazarlar Birliği’nden açıklama

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya yönelik FETÖ'nün 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı, ülkemizin...

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya yönelik FETÖ'nün 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı, ülkemizin tarihine kara bir gün olarak geçen darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti.

Havadan F-16 savaş uçakları, yerden tankla, tüfekle yönetimi ele geçirmek isteyenlere karşı, demokrasiye inanmış kahraman milletimiz silahlara göğüs gererek destan yazdı.

İhanet şebekeleri bu kez yanıldı; Ne Türkiye eski Türkiye ne de milletimiz kaderine razı olan, boynunu büküp oturacak, yapılanı sineye çekecek bir anlayışta.  Artık o günler geride kaldı.

15 Temmuz gecesi onlar ve destekçileri için  ne kadar uzun ne kadar hazin ve hezimetle bittiyse, milletimiz için de gece aydınlık bir sabaha dönüştü. Demokrasimiz ve milletimiz kazandı, hainler ve işbirlikçileri kaybetti.

Günümüzün en iyi idare şekli olan ülkemizde de başarı ile uygulanan demokrasi ne yazık ki geçmişte de zaman zaman darbelerle kesintiye uğradı. Kendi vatandaşına kurşun sıkacak kadar gözü kararmışların; “Vatanı kurtarma” sevdası bu ülkeye çok zarar verdi. Her kim ya da kimler tarafından yapılırsa yapılsın, dış destekçileri her kim olursa olsun milletimiz 15 Temmuz’da bunlara boyun eğmediği gibi demokrasiye de sahip çıktı hem de bedeller ödeyerek.

İşte, 15 Temmuzda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde; sağduyulu, vatansever güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesi sonunda  asil milletimiz hakkına, hukukuna, geleceğine sahip çıktı; kurşunlara yürüdü, tankın önüne yatarak direndi, kanıyla, canıyla bir bedel ödedi. Verdiği bu mücadelede 251 vatan evladımız şehit, 2 bin 194 vatandaşımız da yaralanarak gazi oldu.

 “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ; Demokrasiye sahip çıkmak için kahramanca direnen şehitlerimizi, gazilerimizi anmak, direniş ruhunu ilelebet canlı tutmak, vatanımıza kast eden hainleri de unutmamak, unutturmamak için önemli bir gün ve anmadır.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle; dudaklarında dua, ellerinde bayrak, kalplerinde vatan sevgisiyle yürüdükleri kutlu yolda şehit olan vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.

Türkiye Yazarlar Birliği

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.