Adem Turan'ı neden severiz?!

Adem Turan'ı neden severiz?!

ŞAİRLERİN FİLİSTİN'İ Şiir adına yapılan programları önemserim. İnsanları şehrin kalabalığından, koşuşturmasından bir...

A+A-

ŞAİRLERİN FİLİSTİN'İ

Şiir adına yapılan programları önemserim. İnsanları şehrin kalabalığından, koşuşturmasından bir süreliğine de olsa çekip alan bu tür programlar değerlidir. Bir de programa "Filistin" gibi bir vurgu da eklenmişse işte o zaman her şey daha da anlam kazanır. Böylelikle konu ve vurgu bütünlüğü olunca dinleyicilerin programa olan odaklanması daha net sağlanmış oluyor.

TYB Konya Şubesi'nin düzenlediği "Şairlerin Filistin'i" şiir programı bu bağlamda anlamlı ve önemliydi. İsrail'in saldırılarının hız kesmesinin ardından sanki her şey güllük gülistanlık oldu sananlar için iyi bir hatırlatma niteliğindeki bu program, şairlerin Filistin için kaleme aldıkları şiirlerle acıyan yanlarımıza şair vurgusu yapmış oldu.

İstanbul'dan Hüseyin Akın, Adem Turan, Sıddık Ertaş; Konya'dan M. Ali Köseoğlu, M. Akif Kuruçay, Vural Kaya, Ahmet Efe programa katılan isimler arasındaydı. Ben de Tokat'tan "Gez Dünyayı Gör Dostları" vesilesiyle ve davete icabet için programa dahil oldum.

Duygu yüklü gece...

Filistin konulu sinevizyon gösterisi, Konya Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Köseoğlu'nun konuşması ve programın sunuculuğunu yapan Ümit Savaş Taşkesen'in şiir gibi sunumu iyi bir başlangıç oldu. Adem Turan'ın şiirini okurken gözyaşlarına boğulması onu neden çok sevdiğimizin en açık göstergesiydi. Adem Turan duruşuyla, şiiriyle "ağabeyimiz" olduğunu bir kez daha bize hissettirmiş oldu.

Okunan her şiirin ümmetin nazarında dua niyetine geçmesi temennileriyle sona eren şiir programı,akşam Konya'nın yeni ve güzide mekânı Endülüs Kitap Dergi Kahve'de söyleşi ile devam etti. Şair Vural Kaya'nın gayretleriyle açılan mekan, otantik yapıda düzenlenmiş, duvarları şair portreleriyle süslenmiş, neredeyse bütün edebiyat dergilerinin yer aldığı bir bölümünün bulunduğu, üzerinde şair eli ve şair bakışının ilk bakışı hissedildiği nadide bir buluşma noktası olmaya aday bir yapıya sahip. Önemli bir dinleyici karşısında; dergiler, kitaplar, şiirler üzerine verimli sohbetlerin gerçekleştiği mekanda gece; bir yaz akşamı serinliğinde sona erdi.

Filistin vurgusu, dostlarla hasbihal, Mevlana iklimi, Adem ağabeyin kalbimizi bir kez daha fethetmesi, Hüseyin Akın'ın Otogar yolunda okuduğu bir şiirin ardından Sıddık Ertaş: "Bu şiir senin değil ki." sözüne karşılık "Bir şiir yazıldıktan sonra herkesindir." sözü, M. Ali Köseoğlu'nun sımsıcak ev sahipliği güzel bir hafta sonunu bizim için çok anlamlı kıldı.

Damağımızda Konya şekeri tadı, dilimizde tüm mazlumlar için dua, içimizde buruk bir ayrılık acısıyla "nasipse bir kez daha" diyerek düştük yola. Şiirle...

www.dunyabizim.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.